Kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging

In je eigen huis moet je jezelf optimaal veilig voelen. Het is daarom ook dat veel mensen hun ramen en deuren beveiligd hebben met deugdelijk hang- en sluitwerk volgens de SKG certificering. Hiermee waant men zich veilig en denkt men dat inbrekers geen kans meer maken. Hoewel goed en degelijk SKG hang- en sluitwerk zeker een goede beveiliging aan de woning kan geven, is het belangrijk om constant na te gaan of je hang- en sluitwerk nog steeds aan alle eisen voldoet. Inbrekers zitten namelijk niet stil, zullen ook steeds inventiever worden en ook proberen het meest veilige hang- en sluitwerk te manipuleren. Zo kun je nu ook slachtoffer worden van inbraak, doordat inbrekers je woning binnenkomen door middel van kerntrekken.

Wat is kerntrekken?

Dit is een steeds populair wordende manier van inbrekers om woningen binnen te komen en daarbij zijn ook goede sloten, zoals tweepunts- en driepuntssloten niet veilig genoeg. Inbrekers kunnen met deze methode binnen één minuut al door je woning rondlopen. De inbreker draait een gehard stalen schroef in het cilinderslot. Met eenvoudig gereedschap is het daarna heel eenvoudig om het volledige cilinderslot uit de deur te trekken en zo toegang tot de woning te verschaffen. Een voordeel voor de inbreker is dat deze manier van inbreken zeer snel en vrijwel geheel geruisloos kan gebeuren. Hij hoeft er ook geen gespecialiseerd gereedschap voor te gebruiken en ook geen expert te zijn op inbrekersgebied. Enkel een schroef en een klauwhamer is al voldoende om het volledige cilinderslot te verwijderen. De kerntrekmethode is momenteel heel populair omdat veel sloten hier niet tegen bestand zijn. Het aanbod woningen om deze methode toe te passen is dus groot.

Hoe beveiligen?

Gelukkig is het mogelijk om met een goede kerntrekbeveiliging je te beveiligen tegen deze relatief nieuwe manier van inbreken. Op de website https://mc-cilinder.nl/kerntrekbeveiliging/ vind je het perfecte materiaal om je deur goed te beveiligen en bestellen gaat gemakkelijk online. In veel woningen zijn de deuren voorzien van een cilinderslot dat voldoet aan de SGK 2 sterren keurmerk. Dit is vandaag de dag niet meer voldoende en helpt al helemaal niet tegen kerntrekken. Het is dus van belang om je cilinderslot te vervangen door een SGK 3 sterren keurmerk cilinderslot. Daarnaast kun je je extra goed beveiligen door gebruik te maken van een kerntrekbeslag of anti kerntrek cilinders.

Kerntrekbeslag

Een kerntrekbeslag bestaat uit een hardstalen afdekplaatje dat de cilinder geheel afdekt. Er is enkel een opening vrij om de sleutel in te steken. Een nadeel kan zijn dat het monteren lastig kan zijn. Dit komt vooral omdat de schroefgaten van het kerntrekbeslag niet overeenkomen met het oude beslag. Hierdoor moeten er extra gaten worden geboord en dat kan het slot zwakker maken. Hoewel je met een kerntrekbeslag goed beveiligd bent, zijn er nog wel andere methodes te gebruiken en kan er ook nog in de cilinder geboord worden, vooral als je de oude cilinder laat zitten.

Anti kerntrek cilinder

Ook kun je ervoor kiezen om een anti kerntrek cilinder te plaatsen. Met een beetje geduld is dit gemakkelijk om zelf te doen. De anti kerntrek cilinder is SGK gecertificeerd met 3 sterren en voorzien van een stalen brug. Hierdoor is de kerntrekmethode niet meer toe te passen op dit slot en is het slot tevens beveiligd tegen andere methodes van inbraak. Bij bestelling van een anti kerntrek cilinder bij M&C cilinders krijg je ook een certificaat, waarbij je enkel extra sleutels kunt bestelling als je in het bezit bent van dit certificaat. Om de cilinder te bestellen is enkel het opmeten van de oude cilinder voldoende. De anti kerntrek cilinder is momenteel de beste manier om je tegen de kerntrekmethode te beschermen.