Cilindersloten: een veilige keuze voor particulieren en bedrijven!

Gelijksluitende cilinders
Ervoor zorgen dat je woning, kantoor of winkel veilig afgesloten kan worden, met veilige slotsystemen, is belangrijker dan ooit tevoren. Het deurbeslag van je huis of bedrijf moet ijzersterk, robuust en onverwoestbaar zijn, om te voorkomen dat ongenode gasten jouw pand betreden. Dit kun je creëren door moderne cilindersloten met kerntrekbeveiliging te installeren in de buitendeur(en). Wat is er kenmerkend voor een cilinderslot? En wat heb je precies aan dit soort slotmechanismes?

Drie soorten cilindersloten

Cilindersloten worden door slotenmakers en andere professionals die zich met slotsystemen bezighouden ook wel aangeduid als veiligheidssloten. Het mechanisme in deze sloten bestaat uit een slot, met daaromheen een sterke behuizing. Veelal kunnen deze sloten geopend of gesloten worden met een sleutel, maar de nieuwste varianten kunnen ook digitaal, per afstandsbediening, gebruikt worden. Er zijn drie soorten sloten met een cilinder. Het oudste is het radiaalslot, die met een veersysteem werkt. De tweede variant, het stiftcilinderslot, is tegenwoordig het populairste. Hierbij draai je via de sleutel meerdere stiften of pinnen in een behuizing. Deze sloten zijn de beste variant tegen inbrekers, omdat ze een kerntrekbeveiliging hebben. Ten slotte is er nog het plaatjescilinderslot, dat veel gebruikt wordt voor brievenbussen, meubilair en fietssloten.

Garantie op een superveilig slot

Een cilinderslot past op alle deursoorten, dus maak je daarover geen zorgen. Let er wel op dat je kiest voor een slot met een SKG-keurmerk. Dit certificaat garandeert dat het om een door de politie goedgekeurd veiligheidsslot gaat met kerntrekbeveiliging. Dit houdt in dat inbrekers deze sloten niet kapot kunnen boren en je dus over een slot beschikt dat superveilig is.

Een veiligheidsslot is vrij gemakkelijk zelf te plaatsen

Personen die de nodige handigheid en kluservaring hebben, kunnen een veiligheidsslot zonder al te veel moeite zelf plaatsen. Als je secuur en zorgvuldig te werk gaat, is dit in een handomdraai geregeld. Belangrijk is wel om een goed stappenplan van een professionele slotenmaker te volgen. Gelukkig zijn dit soort handleidingen overal op internet te vinden. Of kies ervoor om een tutorial te gebruiken. Dit zijn korte instructievideo’s van experts, die je stap voor stap uitleggen hoe je zelf een cilinderslot kunt plaatsen. Vertrouw je jezelf toch niet helemaal? Kies dan voor het uitbesteden van de installatie van het slot door een erkende slotenmaker. Kijk via internet welke erkende slotenmakerijen er in jouw omgeving zijn, check reviews en… je kunt snel een keuze maken!

Geef een antwoord